Friday, December 30, 2016

Kali ke 4

Assalamualaikum.

7 December haritu saya ambil semula exam P1 ACCA. Kali ke 4 dan saya harap yang terakhir untuk paper ini dan secara tak langsung saya harap saya lulus walaupun dapat markah 51.

ACCA is so challenging for me. First because I choose to have self study. Second because I have work commitment. Third because ACCA itself is so damn hard man. *crying*

I take it as challenges. Harap lepas ni perjalanan akan dipermudahkan. 

Doakan saya lulus gais... 

Till then, 
Assalamualaikum. 

Thursday, December 29, 2016

Kisah Mak Ayah

Assalamualaikum. 

Saja nak bercerita pasal mak ayah saya. Bila ingat balik masa saya baru berkahwin dan ikut suami pindah ke Pasir Gudang, tersenyum sendiri...

Masa saya baru berpindah, mak ayah dah datang buat lawatan sehari sambil meninjau apa yang patut. Kebetulan jiran sebelah rumah tengah pasang dinding batu kat halaman rumah. Boleh bayangkan tak rumah kami ni hanya dipisahkan dengan pagar yang jaring2 hijau. So, jiran sebelah naikkan dinding batu. Ayah saya terus panggil orang yang buat tu dan set appointment nak buat kat rumah saya pulak. Sekali pakej dengan pasang jubin kat halaman rumah. Ayah kata ayah belanja. Pehhh. Terharu sungguh. 

Minggu depannya, ayah kata dah orderkan aircond. Nanti orang tu call nak datang pasang. Ayat ayah yang buat saya sedih ialah :

Ayah tahu anak ayah. Bukan semalam ayah kenal kau. Kau tak boleh panas2. Nanti rimas pastu semput. 

Terharu beb. Lepas tu ajak saya ke kedai perabot. Asalnya nak beli kabinet dapur je. Nampak plak kabinet tv. Pastu nampak plak ampaian yang ada roda. Last2 semua mak belanja. Wei terharu wei. Rasa macam saya ni anak manja kemain. Huhuhuhuu

Sebenarnya saya nak perlahan lahan hias rumah sendiri dengan usaha sendiri, tapi mungkin mak ayah risaukan saya. Orang bagi kita ambil je. Nanti kalau tak ambil, mereka kecil hati. Saya pesan husband saya supaya jangan terasa hati. Nasib baik husband jenis tak kisah. 

Walau apa pun jadi, I am still their little girl. 

Till then, 

Assalamualaikum

Tuesday, October 18, 2016

Result

Assalamualaikum.

Semalam dah keluar result. 

44 markah. 

Markah lulus 50. Huhuhu. 

Mula2 38.. then 41.. then 44.. 

Gotta work more hard..

Ingat nak daftar paper December 2016.

Sekali tengok rate GBP1 = RM5.29

Pengsan. 

Harga 1 Paper GBP128. 

Pengsan balik. 

Till then, Assalamualaikum. 


Thursday, October 06, 2016

Confirmation

Assalamualaikum

Semalam BFF saya call sambil suara macam baru lepas menangis. Rupanya dia tak confirm kerja lagi. Dia baru je kerja kat tempat baru. Then probation dalam masa 3 bulan dan suprisingly dia tak confirm. Politik kerja memang sangat bahaya. Kau perform la bagus mana. Yang kes kawan saya ni, dia masuk masuk je, banyak benda dia buat itu ini. So disebabkan tu dia tak confirm. Lol sangat. Saya advise maybe kawan saya kena buat buat macam acah acah tak pandai. Banyak bertanya kat orang. Walaupun dah tahu jawapan. Maybe pengurusan lebih suka orang macam tu rather than masuk masuk terus tahu itu ini. Maybe la kan. 

Throwback masa saya nak diconfirmkan, somewhere in October 2014. Tak tahu pun kena buat presentation. Hentam je tajuk. Then presentation tak sampai 10 minit. Kena reject. Tapi bukan kena extend probation. Kena present lagi sekali next week. Alhamdulillah, after second presentation, finally dapat confirmation. 

Masa presentation yang kedua tu sekali dengan seorang eksekutif ni. Masa dia tengah present, boss boleh bangun dan keluar. Masuk semula lepas 3 minit. Bawak kertas. Then, boss tanya, 

This presentation is prepared by you?

Budak ni jawab yes I prepared all the slides. 

Then boss suruh proceed dan habiskan presentation. Habis je presentation. Lepas thank you. Boss bangun dan tunjuk kertas yang dia bawa tadi. Tahu apa?

Slide presentation budak yang present tu. Sama kaler ok. Slide tu warna hijau kalau saya tak silap. 

Bos kata I got this from internet. I just google the title and got this slide. But sadly, the author of this slide not you. 

Pergh. Kalau saya jadi budak tu, rasa pangggg kat muka. 

Selanjutnya tahu la kan apa jadi kat budak tu?

Budak tu pun dah berhenti tahun 2015. 

Once liar always a liar. 

Kesimpulannya, kita kalau rasa kita ni bijak pandai, jangan lupa ada yang lagi bijak dari kita. Bak kata Abraham Lincoln

You can fool all the people some of the time and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time

Till then, Assalamualaikum

Monday, October 03, 2016

Layak ke Tak Layak

Assalamuaalaikum. 

Tajuk kemain. Layak ke tak layak. Apa yang layak dan tak layak. 

Hari tu dalam group wasap berbincang perihal anak. Ini semua sebab ada artikel yang pasal duduk flat dan ada anak yang ramai. 

Ada seorang kawan saya ni cakap, anak tu amanah bukan rezeki. So siapa yang belum ada anak tu maknanya tak layak lagi pikul amanah. 

TAK LAYAK PIKUL AMANAH???

Saya tak setuju dengan statement tu. Hanya kerana dia dah diberi rezeki oleh Allah untuk dapat anak awal, senang senang dia cakap yang orang yang tak de anak ni tak layak lagi nak ada anak. Amboi. Ko tu layak sangat ke?

Siap in denial cakap tu bukan dia cakap, tapi alim ulamak ustaz mana ntah yang dia pernah dengar ceramah. Play victim? Dah keluar statement riak lepas tu sesedap rasa cakap bukan salah dia cakap benda tu. 

So, kalau anak luar nikah tu, layak ke dapat anak? Siap pakej buang anak. Layak ke? 

Baru Allah uji kawan saya ni dengan ilmu, harta dan anak, dah sombong dan riak perangai. Anak tu amanah, rezeki dan ujian untuk dia sebenarnya. Ujian sama ada anak tu boleh menjadikan kawan saya ni lebih baik atau pun riak dengan orang yang belum diberi rezeki anak macam saya. 

Sebelum kita nak cakap macam2, fikir2 kan lah, hidup kita ni tak leh predict apa akan jadi esok hari. Allah kalau nak tarik, sekejap je, kawan. Jangan belagak sangat. 

Jangan diuji hati kami kami yang masih menanti rezeki ini dengan kata kata yang menyakitkan hati. Cukup dengan ujian ini. 

Kawan saya sepatutnya lebih bersyukur dan fokus jaga anak isteri dari sibuk mempersoalkan rezeki dan kelayakan orang untuk dapat anak. Kadang2 banyak sangat tahu ilmu tapi penyampaian salah pon tak boleh. 

Kalau tiada benda yang berfaedah untuk cakap, baik je la awak diam. Jaga family awak yang awak rasa awak layak. Awak sorang je layak. Ye faham. Orang lain tak layak. Moga Allah tunjukkan kat awak betapa layaknya awak. 

Till then, Assalamualaikum. 

Friday, September 30, 2016

Blessings

Assalamualaikum. 

Sementara rajin menulis ni. Sebenarnya memang sangat nak menulis. Tapi masa amat mencemburui.

Dah setahun 5 bulan kami berkahwin. Tipu kalau kata saya tak sedih bila orang tanya pasal anak. Lagi lagi bila lepas saya buat Laparoscopy untuk buang cyst di ovari kanan. Memang sedih. Tapi sekarang ni saya nak positif je. 

Saya ada family yang sentiasa support saya. Yang tak pernah tanya bila saya nak ada baby. Tak pernah. Saya ada suami yang sangat positif. Suami yang selalu yakinkan saya suatu hari nanti kami akan ada baby. Saya ada kawan kawan yang sentiasa bagi kata kata semangat. Kawan kawan yang bagi saya bermanja dengan anak anak mereka. Allah. Apa lagi yang saya nak? Allah dah bagi macam macam. 

Wake up, Aminah. 

Apa lagi yang saya mahu? Biar Allah yang rancang perjalanan hidup saya. 

Lets talk more about blessings. 

Till then, Assalamualaikum. 

Kerja dan Cuti

Assalamualaikum. 

Salam Jumaat. 

Hari ini kerja half day. Waktu kerja kat sini macam pelik sikit. 

Ahad - Khamis : 8.30am - 5.00pm
Jumaat : 8.30am - 12.30pm

Johor kan cuti Jumaat dan Sabtu. Makanya company saya ni kalau normal Sabtu half day, Ahad cuti. So di tukar mengikut Johor la. 

Saya harap sangat cuti ini akan diselaraskan atau dengan kata lain, di wajibkan kepada semua syarikat swasta. Suami saya pulak Sabtu Ahad cuti. Kami suami isteri tiada masalah. Masalahnya orang lain pula yang ada masalah bila kami bagi alasan cuti kami tak sama. Bila orang persoalkan, sekejapnya cuti. Sabar je la. Kalau ikut hati ini, memang nak je lama bercuti tapi cuti tahunan ada 21 hari bukan 100 hari. Hurm. sabar je la. 

Hari ini 30 September. Standby untuk closing. Minggu ni dapatlah cuti hujung minggu 2 hari. Sebab 2 Oct Ahad Maalhijrah. Tetapi cik abang saya pula kena bekerja. Adat bekerja kan. Bila kena kerja, kerja la. Selagi di bayar. 

Selamat Bercuti, gais. 

Till then, 

Assalamualaikum. 

Thursday, September 29, 2016

Wake me up when September ends

Assalamualaikum. 

Wake me up when September ends. 

Itulah rumusan kehidupan saya dalan bulan September ini. Kenapa? Bulan ni la yang paling busy di dunia. Lepas satu event, satu lagi. Meh saya senaraikan. 

07 September - Exam ACCA.
12 September - Raya Aidiladha di Gelang Patah. 
14 September - Mak buat kenduri arwah. Birthday arwah Harun 15 Sept :(
16 - 17 September - BFF nikah dan majlis bersanding di Benut. 
22 September - MIL & FIL balik dari haji. 
23 September - Kenduri doa selamat MIL FIL. 
26 September - Meeting di KL. 

Fuh. Masa taip ni terbayang huru hara nya hidup masa bulan ni. Tapi Alhamdulillah, Allah permudahkan setiap urusan saya. 

Bulan Oktober ni saya akan ambil Annual Leave. Habiskan cuti sebelum auditor masuk bulan November. Plan nak bercuti. Nak  ke mana tapi tak tahu lagi. Duduk rumah pun best. Hahaha. 

Sekarang ni mood mendeko rumah adalah sangat mencanak canak. So, masa banyak habis belek2 majalah, google gambar. Berangan nak ke IKEA, KAISON, DAISO, DIY dan macam2 lagi. Berangan je la. 

Till then, 

Assalamualaikum.

Sunday, September 11, 2016

Tetamu Allah

Assalamualaikum. 

Hari ini Hari Arafah. Plan memang nak sangat berpuasa. Tapi ditakdirkan Miss P datang menjelma. Lepas operation somewhere in February Miss P memang huru hara. Ikut suka hati nak datang. Apps My Calendar pun dah pening. So, natijahnya, tina2 je datang. Anyway, tak kisah pun dia nak datang bila. Selagi dia datang kan. 

Nak cerita yang Mak dan Abah (MIL & FIL) dapat menjadi tetamu Allah tahun ini. Alhamdulillah.

Tetapi...  2 minggu sebelum mereka pergi, abah accident. Kaki bengkak tak boleh jalan. Sedih sangat bila tengok abah macam tu. Tapi mereka sangat positif dah serahkan semua kepada Allah. Masa hari nak hantar mereka kat airport, tiba tiba nampak abah dah boleh berjalan tapi pelan pelan la. Terkejut jugak la. 

Nasib mereka sangat baik, mereka sebilik dengan 2 hamba Allah yang sangat baik. Suami sebilik dengan abah. Isteri sebilik dengan mak. Si Suami ni yang tolak wheelchair abah. Tolong abah. Yang Isteri pon sama. Tolong basuh baju Mak. Moga Allah balas kebaikan mereka. 

22 September ni mereka balik. Harap urusan mereka dipermudahkan. 

Esok nak raya. Hari ini masih kerja. Apadehal. Hari raya aritu pon saya kerja. Hehehe

Till then, 

Assalamualaikum

Friday, September 09, 2016

Exam Plan

Assalamualaikum. 

Alhamdulillah exam dah settle. Rasa lepas segala bebanan di bahu bila habis jawab exam. Macam biasa. Memang dah jawab sehabis baik. Tapi biar Allah yang tentukan. Result 17 Oct. Sekarang dah start planning nak amek paper December. Tapi macam rushing. Sebab nak interim audit lagi. Dah la paper baru. Maknanya tak pernah study langsung. So, decide nak ambil paper March. Harap adalah sitting untuk paper tu March nanti. Dalam masa yang sama plan nak amek paper June. So, kita study dua2 paper sekali la. Ample time. Ample tak ample sangat la. Tapi cukup la kot. Sebab yang paper aritu pon aku amek masa 6month nak buat revision. Tu paper yang dah repeat kali ketiga pulak. So, paper yang baru belajar ni, kita kene study betul2. 

Haritu amek Paper P1 - Governance, Risk & Ethics

Plan nak amek P3 - Business Analysis on March 2017

Pastu Paper P2 - Corporate Reporting on June 2017

Tapi kena start study sekarang. 

Doakan saya. 

Till then, Assalamualaikum. 

Sunday, August 28, 2016

Gambar

Assalamualaikum. 

Last week lepas tulis entry, nak post gambar. Bila nak upload gambar, perasan ada option untuk pilih gambar dari blog. Terkejut gak saya sebab semua entry yang lama lama saya dah set "Revert to Draft". Maksudnya semua entry ada tersimpan di dalam draft. Ye la dulu zaman saya agak jahil. Zaman semua pun nak di masukkan dalam blog. Bila baca balik, rasa menyampah pun ada. 

Rupanya gambar yang kita pernah upload dalam blog ni akan tersemat rapi di dalam satu album dalam Google. Dalam Google ok. Yang orang boleh cari di hujung jari sahaja. Allah. Berderau darah. Ingatkan bila kita dah revert to Draft, semua gambar pun akan ikut jadi draft. TIDAK. Maka sambil jantung berdegup laju, cari la jalan nak delete semua gambar tu. Bukan ada gambar tak senonoh pun. Tapi saya tak nak la gambar saya bersepah sepah. Padahal FB & IG pon ada kan. ahaks. 

Makanya, saya baru tahu gambar tu tersemat rapi dalam PICASA album dan GOOGLE album. No wonder la, kalau saya sync kan handphone dengan Blog, akan ada balik gambar2 tu dalam handphone. Sangat la tak best sebab dalam tu ada gambar2 yang saya tak suka. So, natijahnya. 

DELETE ALBUM !

Barulah rasa lega tahap tertinggi. 

Till then,

Assalamualaikum.

Saturday, August 27, 2016

Mencari Salah

Assalamualaikum...

Apa yang paling senang dalam dunia ni? Apa yang paling susah dalam dunia ni?

Mencari salah orang lain paling senang. Mencari salah sendiri paling susah. 

Sangat senang kita melihat kekurangan dan kesalahan orang lain. Senang sangat untuk melantik diri menjadi malaikat dan tentukan itu salah dia. Ini salah dia tu. Yang ni dia tu yang salah yada yada yadaaa. Hurm. Banyak sangat berhadapan dengan manusia yang hanya merasakan mereka sahaja yang betul. Kesalahan adalah dari orang lain. Mereka seolah maksum dan tak pernah melakukan salah. Andai dia melakukan salah pon kerana orang lain yang buat. Senang cerita, semua pun salah orang. Andai dia buat salah, dia minta maaf tapi tetap salahkan orang lain. Bila ada masalah, tetap cakap, sebab kan dia ni la, dia tak boleh setel kan masalah tu. Sebab dia tu la, dia masih tak boleh selesaikan masalah ni. 

Wake up people. Please. 

I am sick with this kind of people. They are portraying themselves as a good person with a positive aura. But actually they are not mature enough to handle their problem. Every problem is caused by others. Oh man. They will try to play victim. Any incident is because they are the victim and others are the devil. Allah. Its hard to deal with this kind of people. Heartless people. 

Lagi best bila mereka mula membuka mulut untuk menghasut orang lain membenci orang yang mereka tak suka. Weiii. Cukup je la hang yang benci aku. Tak payah hasut orang lain benci aku. Aku tak de masalah dengan diorang la. Haisyhhhh marah betol saya. 



Moga kita dijauhkan dari sifat suka menyalahkan orang lain, suka memburukkan orang lain dan mengumpat orang. 

Till then, 


Assalamualaikum. 

Saturday, July 23, 2016

Penghasut

Memilih untuk menjadi penghasut adalah sangat jijik. Awak tak suka saya. Fine. Kita ada masalah. Tapi awak hasut semua orang yang kenal saya untuk bencikan saya. Allahuakbar. Tak perlu bertopengkan manusia, wahai syaitan.
Mereka2 ini fikir dengan membuat posting di FB, memerli, menyindir, acah2 nak share masalah orang yang sebenarnya masalah sendiri. Dimana kematangan masing2? Maka betul lah orang kata, kematangan bukan diukur melalui usia. Saya cuba untuk menjadi matang. Saya bukan yang suka marah2 dalam FB. Bukan.
Andai mereka membenci saya kerana apa yang saya ada, saya doakan mereka yang membenci saya akan diberikan apa yang saya ada supaya mereka tidak terus membenci dan mengutuk saya.

Jangan

Jangan sebab anda berpeluang membuat sesuatu, anda menghina orang yang tak dapat peluang tu.

Jangan riak. Allah maha adil.

Peluang yg anda dapat tu jaga lah sebaik mungkin. Jangan cakap je gebang. Tapi sia2 kan je.

Betul la org kata. Kematangan bukan diukur dari segi umur, jantina dll.

Monday, July 11, 2016

Suka Tak Suka

Assalamualaikum. 

Normal bila orang tak suka kita kan?

Kalau dulu selalu dengar jiran cakap kat mak, 

"Orang baik macam kau pun ada yang tak suka eh?"

Saya ni tak la baik sangat. Tapi motto hidup saya, selagi kau tak de masalah dengan aku, aku takde sebab nak benci kau. Kalau sebab kerja, pls be professional. 

Kita ni hidup kalau nak aman damai tenteram, kena stop fikir pasal apa yang orang akan cakap pasal kita. Tapi kadang2 terfikir sebab mereka is trying so hard untuk tunjuk yang mereka tak suka kita. Kesian. 

Ada satu situasi :

Si A : "Apa2 boleh tanya Si Minah tu taw, <insert emoticon muka menyampah>"
Si B : "Eh apsal ko buat muka macam tu?"
Si A : "Eh salah tekan la.. hahaha"
Saya : "A, tak payah jujur sangat, taw la tak suka saya, tak yah tunjuk... hehehe <insert emoticon gelak>"
Si A : "Eh betul la salah tekan.. hahaha"
Meanwhile kat tempat si A ada si C. 
Si C : "Mana si Minah tahu kita tak suka die ye, A?"

Padahal saya tak de masalah dengan A, B atau C. 

Pelik betul. Takpe la. Saya hanya jalankan tanggungjawab saya sahaja. 




Semoga kita semua kuat!

Till then, 

Salam. 

Do The Best

Assalamualaikum semua. 

Alhamdulillah. Selesai 30 Ramadhan. Dah 6 hari beraya. Dah naik kerja dah pon. Tahun ni giliran beraya di kampung suami. Macam biasa Raya Ke 3 gerak ke rumah mak ayah saya pulak. 

Oke. Raya dah habis. Kerja tak pernah habis. Saya tinggal beberapa hari je nak exam. Fuh. 


Till then , 

Salam. 

Friday, June 24, 2016

Perjalanan ACCA yang......

Assalamualaikum. 

Saya dah register for ACCA in May 2012. Start ambil Paper P1 June 2013. Gagal. Ambil lagi June 2014. Gagal lagi. =(

ACCA tu apa? 

Association of Certified Chartered Accountant


Untuk Accounting Student yang mempunyai Degree, kami hanya tinggal Professional Paper sahaja. Kami diwajibkan ambil 5 paper. 

Saya hanya ada 7 tahun dari tarikh saya daftar untuk selesaikan semua 5 paper. Dengar macam lama naw 7 tahun. Tapi percayalah, saya dah habiskan 4 tahun tanpa ada satu pun paper yang lulus. Sedih kan? Saya akui, untuk ambil exam, tanpa masuk kelas (pilihan saya sendiri), hanya berpandukan notes dan past year paper, plus kerja yang mencabar ini, adalah antara faktor saya tak lulus untuk paper tu. Sebenarnya boleh masuk kelas tapi disebabkan saya bekerja smpai jumaat dan ahad kerja semula, telah menimbulkan masalah sedikit. Alasan kan. Tapi saya memang pilih untuk buat secara sendiri. 

So, saya ada lagi 3 tahun sampai 2019 untuk habiskan 5 paper ini. Saya sangat bertuah kerana ex colleague saya kat EY bagi saya pinjam semua buku yang dia ada since dia dah lulus semua paper. Best betul. Bulan September ni, saya akan ambil semula paper P1. Saya harap sangat akan lulus. Plan saya macam ni :

Sept 2016 - P1
Dec 2016 - P2 & P3
June 2017 - P4
Sept 2017 - P5

Moga saya mampu capai apa yang saya rancangkan ini. 

Kenapa saya sungguh sungguh nak habiskan ACCA ni?

1. Saya dah bayar Exemption Fee almost RM4k untuk paper yang saya tak perlu ambil. 

2. ACCA adalah Professional Paper. Its good for me to have this qualification kalau kalau ada orang offer kerja kat oversea. Cehh berangan. 

3. Saya taknak sia sia kan degree saya. Since saya ada degree in Accounting, kerja dalam bidang Accounting, so, why not saya habiskan gali sebanyak mana ilmu dalam bidang yang saya suka ini. Gittewwww

4. Pembelajaran sepanjang hayat. 

5. Saya nak ambil Master dan PHD, tapi saya perlu selesaikan apa yang saya dah mulakan. 

Till then, 

Salam.

Thursday, June 23, 2016

18 Ramadhan

Assalamualaikum. 

Salam 18 Ramadhan. Dah 18 hari berpuasa. Kali kedua berpuasa sebagai isteri. Kalau dulu bangun sahur, basuh muka terus duduk sambil mengelamun, kali ini tidak begitu. Bangun lepas dengar alarm, terus melompat dari katil, cuci muka, terus beraksi di dapur. Panaskan lauk, goreng nuget ke, telur ke. Nasi memang da masak sebelum tidur. Itu En Suami punya kerja. Dia akan pastikan nasi masak sebelum masuk tidur. 

Bukan nak cerita pasal tu sebenarnya. Hari ini rasa kosong, sedih. Ada beberapa perkara yang melukakan hati kat office hari ini. Mungkin bukan salah mereka. Salah saya yang terlalu emosional. Mungkin. Penyebab sikit je. Tak payah sedih pun tak pe. Tapi sedih sangat. 

Manusia kan. Kadang kadang cuba jadi positif. Mesti ada masa jadi negatif balik. Kadang dah nampak hikmah. Tapi tetap nak bersedih. Kadang bukan cemburu cuma rasa tak kuat. Kadang kita sedih bukan sahaja sebab kita je yang sedih, sebab kita tengok orang sekeliling kita pun sedih, cuma diorang tak cakap. 

Kita hanya mempu merancang. Kita hanya mampu berangan. Allah sebaik baik perancang. Moga saya tenang, tabah dan redha dengan perancangan Allah. Moga saya semakin positif. 

InsyaAllah. 

CikMin




Monday, January 25, 2016

Al Fatihah

Assalmualaikum. 

Lama tak menulis. Hari ini terasa nak menulis. Entry ni khas untuk sahabat saya yang baru sahaja kembali ke rahmatullah semalam, 24 Januari 2016 jam 9 malam. 

Allah. 

Allah lebih menyayangi kau, sahabat. Untuk apa yang terjadi antara kita, telah aku lupakan dan maafkan. Allah lebih mengetahui segalanya. Takdir Allah yang menentukan, kau pergi.disaat kita masih belum bermaafan. Aku harap kau sudah maafkan aku. Kalau belum, aku redha. Aku maafkan kau. Untuk segalanya yang telah kau usahakan dan lakukan, terima kasih. Tak terbalas segalanya. Terutama saat kau menumpangkan aku balik ke JB, semasa pemergian Harun. Lama kau sakit. Tapi aku masih belum hilang ego untuk ziarah kau.Sesuatu yang aku kesalkan. Moga kau tenang di sana, sahabat. Perjuangan kau telah selesai. Rehat sepuasnya, sahabat. 

**untuk kawan2 yang mengikuti blog ini mungkin perasan post tentang sahabat saya bernama Aizad dahulu. Post yang telah saya private kan kerana sebab2 yang tak dapt saya elakkan. 

**Mohon sedekahkn Al Fatihah kepada Allahyarham Mohd Aizad bdul Kifli.