Monday, August 31, 2015

Busy la hai.....

Assalamualaikum.

Kemain lama lagi tak menulis. Kemain. Bukan kemain. Memang lama sangat la tak menulis. Sebab dah kahwin ke tak menulis. Tak jugak. Sebelum kahwin pon dah jarang sangat menulis. So suspect utama penyebab saya tak rajin menulis adalah.... 


KERJA

Being an Accountant is so challenging. Tersangat. Semakin tinggi pangkat, semakin besar tanggungjawab. So jangan sesekali keluarkan statement macam ni ye :

Haih, belajar pandai2 pon kena balik kerja malam2.

Sekali saya PANG kang. Makin tinggi kita belajar, makin tinggi jawatan yang disandang, semakin besar juga tanggungjawab. Jawatan saya takdela tinggi mana. But still, dah 5 tahun kerja kan, haruslah ada peningkatan ye dok? 

Menjadi ketua / leader bukan senang. So saya sangat respect ex-boss dan boss saya yang mampu menjadi ketua untuk staff yang ramai.

Sekarang ni tinggal sendiri dengan suami. Pergi kerja, balik kerja, balik rumah mak saya, balik rumah mak mertua, jalan2, makan2 tu je la kerja kami. Susah nak tengok kami bermalas malasan dirumah. Saya pernah ambil halfday cuti hanya sebab nak kemas rumah. Hahaha. Sungguh dahsyatnya.

Kerja pulak, tak payah cerita la dia punya busy. Closing 1st - 15th. Tapi sampai 30th pon busy. Aponakdikato. Redha je la. 

Till then, Assalamualaikum. 


1 comment:

Hanim Husin said...

Bila time closing jer...MIL anem akan stress ja..balik lambat bawa balik keje...xde mood nak masak..so i know how u feel..haha..good luck babe!